Geneaknowhow.net

Genealogisch domein

menu.gif (929 bytes)

E-mail

text.gif (926 bytes)

 

Op het domein geneaknowhow.net zijn de door Hein Vera en mij in 2000 gestarte activiteiten ondergebracht, die ondersteuning bieden aan een breed publiek bij genealogisch onderzoek. In 2009 zijn alle website ondergebracht in de Stichting Geneaknowhow.
Onderstaande zes sites zijn hier opgenomen:

 

 

Overzicht van de digitale bronbewerkingen van Nederland en BelgiŽ op internet, diskette en cd-rom.

 

Thematisch ingerichte site met veel voorkomende vragen en antwoorden, maar ook achtergrondinformatie. Deze site heeft een relatie met de nieuwsgroep voor de Benelux.

 

Hier treft u elektronische cursussen aan, die u vanaf deze site kunt downloaden, om ze vervolgens offline in uw eigen tempo te volgen.

 

Site waarop beeldmateriaal is te vinden dat bij het genealogisch onderzoek kan worden gebruikt als herkenningsmateriaal en ter illustratie van de familiegeschiedenis.

 

Verzameling van links naar transcripties van documenten met een
regelgevende karakter. Van belang voor uw lokaal- of regionaal-historisch onderzoek, voor een beter begrip van uw genealogische gegevens.

 

Immense verzameling van afbeeldingen van origineel archiefmateriaal. Daarnaast zijn veel van deze bronnen bewerkt tot indexen of volledige transcripties.
In juli 2009 was deze site een van de zeven wereldwijze winnaars in het Heritage Trust Program.  

Grote verzameling van bewerkingen van (genealogisch) bronmateriaal.

 


© 1997-2012 Herman de Wit - Maarssen - Nederland